Monday, September 23, 2013

Thinking...

Assalamualaikum.


Hm, entah kenapa hari ini saya agak sedih. Mungkin memikirkan tentang PMR nanti dan juga memikirkan hal untuk pindah sekolah pada tahun hadapan. Maybe. Erm, tadi baru sahaja isi borang untuk masuk SBP. Saya berharap dapat masuklah. Insya-Allah :) dan saya lagi happy kalau sekelas kawan saya dapat masuk sekolah yang sama pada tahun depan. Yang sedihnya, saya takut berpisah dengan kawan saya dan saya takut kalau diaorang lupakan saya. 

Hope sekelas dapat 8A dalam PMR dan hope diaorang tak lupakan saya. Saya happy dapat kawan gitu even kadang diaorang pernah menyakiti hati saya :') I'm appreciate. Hehe. Berharap sangat macam tu dan takkan terpisah sampai akhir hayat. Ya Allah Engkau makbulkan doaku ini Ya Allah. Ku ingin sangat begini, Ya Allah. :') hm, that's all. Thanks for reading. 

#8A #PMR #Insya-Allah #FriendsForever ;)

Sunday, September 8, 2013

I'm try my best!

Assalamualaikum.

Today, saya nak cerita apa yang terpendam dalam hati yang setelah sekian lamanya. Fuh, memang pendam yang amat mendalam. Tak tahu lah nak cakap macam mana. Hm. Begini, hari tu saya dah cuba sedaya upaya saya untuk melupakan si dia. Tapi tidak berkesan. Saya selalu fikirkan dia. Sampaikan hari tu sebelum exam trial PMR, saya pernah salah faham dengan si dia sampai gaduh gaduh. Dan sehinggakan masa exam pun kadang kadang saya terfikirkan si dia. Saya tak tahu mengapa. Dan hari ni saya tekad untuk melupakan dia. Sebab saya tak nak si dia lah penyebab menganggu fokus saya untuk belajar, study dan untuk exam yang hanya tinggal dalam 24 hari je lagi.

So, saya ambil keputusan untuk melupakan dia dengan cara unfriend dia dalam facebook dan jangan stalk facebook dia. Lakukan banyak kerja supaya tenang fikiran, takde lah nak fikirkan dia. Dan saya sangka dia seorang yang alim dan baik. Tapi hakikatnya, tak. Saya salah. Betul lah cakap kawan saya dan abang angkat saya tentang andaian dia. Saya tahu kawan saya dan abang angkat saya pun tak lah perfect sampai nak judge orang. But, dia hanya menilai dari luar dan hakikatnya nilaian mereka benar. Mungkin kalau saya percaya cakap mereka, saya takkan jadi macam ni. Erm, menyesal sekarang tiada guna. Dia pernah tipu saya, saya tak tahu lah berapa kali dan saya ingat dia ni seorang yang tidak suka bergambar dengan perempuan, tetapi dia banyak kali bergambar dengan perempuan lain even seorang kawan. Bukannya saya cemburu, tapi saya fikir dia bukanlah sebegitu. Rupa-rupanya fikiran saya salah :'(

Memang saya  takde hak untuk cemburu dengan dia sebab dia hanyalah kawan saya. Hanya dulu saya anggap dia special. But, apabila saya tahu dia suka dekat someone, saya terus anggap dia just my friend. Hm. Apa-apa pun i hope my decision is true. Saya harap saya ambil keputusan dan tindakan yang betul. I'm try my best to forget him :') insya-Allah. And I don't want to think about him, I want to focus in my study to fight in my PMR exam this year. Just leave 24 days again. I hope my friends and I can do the best and be proud as what we struggle. Hm. Sorry if my English is bad :/ but i'm try to improve my English :)

#Forget him. #Forget him. #Forget him. #Forget him. #Forget him. #Forget him. #Forget him.