Sunday, April 14, 2013

This sunday :3


Assalamualaikum.

Hri ni mmg hri yg mndbarkn aku & kwn2 aku yg trlibat dngan speech choir. Kami trpilih ke pringkat daerah. X silap aku, ini kli prtma kot kami ke pringkat daerah. Aku pun x ingat mna. Ssampai je kt sklh pdang plut, pergh! Rmai benoo org. then, kami register diri & msuk dlm dwan. Msa msuk dlm dwan, rmai giler2 org. mna x nya, smbilan buah sklh trlibat. Mstilah rmai kn.

Dlm kul brp ntah, prtndngan dh start. Sklh kami dpat gliran no lapan. Msa aku tgk smua perform2 die org, hbat2 blake. Sklh aku je yg simple2 jee :/  hmm. And, msa kami smua bratur luar dwan tu, aku jmpa kwan2  lma aku. rindu giler beb! Rse nk pluk2 je msa tu, tpi org rmai. Mlu lerr aku.  mmg rndu la sgat2 :’) hehe. Then, sklh aku kne perform. Msa naik pntas, jntung ‘dup dap dup dap’ lju gilee. Mna x nyaa, org rmai tgk. Mmg perform kite org simple sgat2. And msa nk say ‘thank you’ tu, x jdi sgat. Hmm.

Dlm kul satu gtu, kputusan nk diumumkn. Mmg time tu dbar sgat2. Lastly, x mnang pun. Rse kcewa pun ada. Tpi, biase la kan. Adab permainan, ada menang & ada yg klah. Kite org dh buat yg trbaik. insyaAllah, thn dpan dpat mnang & nk buat yg trbaik lgi dri thn ni ;)  msa nk blik tu, kite org smpat lgi posing2 tngkp gmbr. Hehe. Mmg kcoh la kami smua. Haha. Then, van smpai. Msa tu, mmg sparuh je yg dpat naik. Sparuh lgi tnggu van lain smpai. Lma la jgk nk tnggu van lain smpai.

Msa dlam van tu, aku x tau knapa smua org diam. Aku pelik & agk bosan jgk. Then, org blakang aku ni ada psang muzik so x de la bosan mna. Mybe smua org pnat kot sbb bru lpas brtnding kn. Aku fhm.  Mmg org blkang aku pling bsing, yg dpan2 aku snyap je. yg siap tdo pun ade. Then, smpai sklh dlm kul dua lbih. Trun dri van, buat2 muke happy je even sedih. Haha. Smua tnye, dpat no brapa. Kite org jwb je dpat no empat even x tau dpat no brapa. Haha. Mreka2 smua yg tlah ditipu, prcaya ckp kite org. alahaii~ maaf yee.  Mmg kami spakat untk ckp mcm tu :3

And aku x blik lgi rmah msa tu sbb ingtkn ada kls tmbahan. Rupenye x de. Klu aku tau dri awl, dh lme aku blik. Dh la pnat. Hmm. Aku duk la lpak dlm koperasi. Sorg mamat ni, suke sgat ngajim aku, glar2 aku. hbis smua rhsia trbongkar & dktahui org. hakhak. Hmm, mnyampah nyee laa. Bnyk kli dh pkul mamat tu, tpi x serik2. Issshhh!  X tau nk buat mcm mna lgi dh :/   okey la, aku brhnti mnaip di sni. Now, nk rhat. Pnat sgat :( 

# Aku hrap thn dpan sklh aku dpat buat yg trbaik & dpat mnang!  Bngkit dri ini smua! :D